Even voorstellen

Graag zou ik mij even kort voor willen stellen. Mijn naam is Tineke Bouwers en ik ben geboren in 1958. Sinds 2006 heb ik een eigen massagepraktijk aan huis. Vanaf 1996 t/m juli 2019 heb ik naast mijn werkzaamheden in de praktijk ook bij Molenduinbad Norg gewerkt.

Al op jongere leeftijd was ik een fanatiek sporter. Vandaar de keuze om na mijn middelbare school naar de sportacademie te gaan. Na één jaar moest ik deze school echter verlaten wegens rugklachten. Via avondopleidingen ben ik vervolgens in de zwemwereld terecht gekomen.

Thuis ben ik niet de enige sportliefhebber. Ook mijn man en één van mijn twee zoons zijn erg sportief. Waar actief gesport wordt, vallen ook gewonden, dus het gebeurde nog wel eens dat er iemand thuis kwam met een blessure. Ik merkte dat ik graag wilde helpen, maar niet voldoende kennis in huis had om dit ook te kunnen.

Vandaar dat ik op latere leeftijd besloten heb om de opleiding sportmassage en -verzorging te volgen. Dit was een leuke opleiding, maar te beperkt naar mijn smaak. Inmiddels had mijn hardloopmaatje meerdere opleidingen gevolgd bij de DBA (Dutch Bodywork Acadamy). Hier kun je professionele parttime massage opleidingen volgen. Zij heeft mij kennis laten maken met shiatsu. Dit kwam bij mij meteen zeer positief over en ik had het gevoel dat het een diepe werking had.

Deze ervaring met shiatsu stimuleerde mij om meer te leren. Daarom ben ik begonnen aan een opleiding voetreflexologie. Het toeval wil, dat ik tijdens deze opleiding een nekhernia kreeg. Als een geluk bij een ongeluk kon ik hierdoor samen met mijn medecursisten meteen de voetreflexologie in de praktijk brengen. Je kon duidelijk op de voetzool de pijnlijke plek voelen die in verband stond met de nekzone.

Uiteindelijk heb ik de nekhernia laten behandelen door een shiatsutherapeut. Shiatsu leek opnieuw goed te werken. De behandeling beviel zelfs zo goed, dat ik uit interesse ook een shiatsuopleiding ging volgen. Tijdens deze opleiding gaven alle cursisten elkaar regelmatig behandelingen. Na deze behandelingen voelde ik me altijd evenwichtiger, meer in balans.

Door mijn nekhernia en andere ernstige ziektegevallen in mijn omgeving is mijn instelling in het leven veranderd. Ik ben meer gaan genieten van het leven. Daarbij is het belangrijk om ook regelmatig aandacht aan jezelf te besteden. Ik wil graag deze visie overdragen, en andere mensen helpen om ook aandacht aan zichzelf te besteden.


Dit draagt namelijk bij aan een plezierig evenwicht tussen spanning en ontspanning. Hierbij kan een massage je helpen.

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.