Massage bij Kanker

Een massage kan helpen om weer in evenwicht te komen, het hoofd leeg te maken en even niet meer te hoeven denken aan het ziek zijn. Massage bij kanker is dan ook gericht op ontspanning en aandacht voor jezelf waardoor de massage het ziekteproces verlicht.
 
Na het horen van de diagnose kanker stoeien mensen vaak met lichamelijke, sociale en emotionele klachten. Het eigen lichaam laat je in de steek en het vertrouwen is weg. Alle aandacht voor het lichaam is medisch gericht en daardoor raakt iemand uit balans.
 
Massage bij kanker heeft een positieve invloed op lichaam en geest:
 
Fysiek
Psychisch en emotioneel

Certificering

 
In juli 2017 heb ik mijn certificaat Massage bij Kanker behaald. Tijdens deze zesdaagse cursus bij Zonnevlecht Opleidingen heb ik o.a. geleerd hoe een massage voor cliënten met kanker ontspanning kan geven en kan zorgen voor minder pijn en duizeligheid en betere slaap. 
 
Voordat ik aan de cursus begon was ik zelf in de veronderstelling dat een massage bij kanker juist kankercellen zou kunnen verspreiden door het bloed- en lymfestelsel. Tijdens de cursus heb ik geleerd dat dit niet juist is. Het wel of niet masseren en de keuze voor het type massage is afhankelijk van het soort kanker, de behandeling en het stadium waarin de cliënt zich bevindt. Neem contact me op om de mogelijkheden te bespreken.

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.