Segmentale massage

Een segmentale massage is een therapeutische massage. Het combineert technieken van shiatsu met klassieke massage. Bij segmentale massage wordt er vanuit gegaan dat het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen, ook wel segmenten, die per segment behandeld kunnen worden.

Een segmentale massage kan een positief effect hebben op verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld:

Wat is segmentale massage?

Bij een segmentale massage gebruiken we het feit dat van uit de wervelkolom bij elke ruggenwervel zenuwen uittreden het lichaam in. Deze zenuwen gaan naar verschillende gebieden, zoals huid, organen, spieren en botten. Vanuit elke wervel wordt dus een stukje van het lichaam aangestuurd. Elk stukje noemen we hierbij een segment.

Alle onderdelen binnen een segment staan met elkaar in verbinding. Ze kunnen elkaar hierdoor onderling beïnvloeden. Normaal werkt ons zenuwstelsel als eenheid. Dit kan uit balans raken. Er kan bijvoorbeeld een afwijking in één van de organen van een bepaald segment optreden. Dit beïnvloedt na verloop van tijd de andere onderdelen van hetzelfde segment. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de pijn in je linkerarm bij hartklachten.

Een segmentale massage is voornamelijk gericht op het herstel binnen een segment waar zich klachten voordoen. Door deze massagetechniek kan het evenwicht binnen het segment weer hersteld worden.

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.