Klassieke massage

In de volksmond heet een klassieke massage ook wel een ontspanningsmassage. Een klassieke massage kan een positief effect hebben bij verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld:

De behandelingen kunnen zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht (therapeutisch) toegepast worden.

Links: effleurages (strijkingen) op de schouders. Rechts:effleurages op de rug

Wat is klassieke massage?

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord “massage” heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord ‘mass’ dat “onderzoekend aanraken” betekent.

Het aanraken in de klassieke massage gebeurt veelal door afwisseling van diverse massagetechnieken. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn effleurages (strijkingen, meestal met gebruikmaking van massage-olie), pétrissages (knedingen), tapotementen (kloppingen), vibraties (trillingen) en schuddingen.

 Deze verschillende massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie. Het lichaam komt tot rust en ontspant zich. Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaalbalans van lichaam en geest.

De klassieke massage lijkt erg veel op een sportmassage. De handgrepen zijn gelijk, alleen wordt bij een klassieke massage meestal zachter en langzamer gewerkt. Ook wordt bijna altijd de rug gemasseerd.
 

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.