Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een voetmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van reflexzones op de voet. Op de voetzool en de voetrug komen zones, ook wel reflexpunten, voor die in contact staan met de organen in het lichaam. Met behulp van deze punten kun je een doelgerichte massage uitvoeren om het natuurlijke evenwicht weer te herstellen.

Een voetreflexmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld:


Het masseren van de voet

De behandeling

De behandeling begint met een ontspannende massage van beide voeten. Daarna volgt de reflexzone-behandeling. Hierbij maak ik gebruik van de duimdruktechniek.

Bij een algemene behandeling worden alle zones behandeld. Als u specifieke klachten hebt, zullen de reflexzones die passen bij deze klachten extra aandacht krijgen tijdens de behandeling.

Voetreflextherapie is een ervaringstherapie. De ervaring leert dat een goede voetreflexbehandeling een krachtige stimulans kan zijn waardoor het lichaam in balans komt. Daardoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen. Er zijn vaak zeer goede resultaten na toepassing van deze behandelmethode. Dit is ook in gevallen waar andere therapieën geen succes hebben gehad. Ook kinderen reageren vaak direct en erg positief op deze behandeling.

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.