Sportmassage

Sportmassage is bedoeld voor zowel sporters als niet sporters. Door een sportmassage kunt u onder andere sneller herstellen van sportieve activiteiten, maar de sportmassage kan ook helpen bij andere dingen, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid.

Waarom sportmassage

Door overbelasting kunt u last krijgen van uw bewegingsapparaat. Dit bestaat uit uw botten, pezen, spieren en aanhechtingen. Als u last hebt van uw bewegingsapparaat, kan bewegen u minder makkelijk afgaan. Er kunnen verklevingen of verhardingen ontstaan van spieren, pezen en aanhechtingen.

Door een sportmassage kan uw bewegingsapparaat weer geoptimaliseerd worden. Hierdoor zult u sneller herstellen en ook sneller weer betere (sport)prestaties kunnen leveren.

Naast deze lichamelijke ontspanning zult u ook geestelijk rustig worden. Dit zal nog extra bijdragen aan uw lichamelijke herstel. Het resultaat is een totaalbalans van lichaam en geest, waarbij het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze massage kan ook plaatsvinden als u om een bepaalde reden niet kunt sporten en er eigenlijk geen conditieachteruitgang mag plaats vinden

De technieken van sportmassage

Pétrissages van het onderbeen

Tijdens een sportmassage worden verschillende handgrepen gebruikt, die allemaal helpen de conditie van uw spieren te verbeteren.

Effleurage: Hierbij voert de therapeut strijkingen of wrijvingen uit over de huid in allerlei richtingen.

Pétrissages: Bij deze specifieke handgreep, wordt de huid gekneed. Hierbij worden de spieren beïnvloed

 Fricties: Hierbij oefent de therapeut een constante druk uit met vingertoppen of duim. Tijdens het uitoefenen van de druk worden met de huid de onderliggende weefsels bewogen. Hierbij zal lokaal een betere doorbloeding (en hiermee een betere stofwisseling) optreden, waardoor plaatselijke verklevingen losgemaakt kunnen worden.

Vibraties, tapotementen en schuddingen: Door middel van trillingen (de vibratie), kloppingen (tapotementen) en de schuddingen wordt de doorbloeding verhoogd. Hierdoor kunnen verhardingen losgemaakt worden, waardoor u zich beter kunt ontspannen.

De reacties van de diverse massagegrepen zijn voornamelijk afhankelijk van de lichamelijke en geestelijke conditie van de sportman of sportvrouw.

De effecten van sportmassage

Bij sportmassage gaat het altijd om een deelmassage. Dit betekent dat de massage slechts van toepassing is op een deel van het lichaam, zoals bijvoorbeeld alleen de benen of de rug.

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.