Behandelingen

Bindweefselmassage
Dit is een reflexzonebehandeling, waarbij een prikkel in het onderhuidsbindweefsel de wisselwerking tussen de inwendige organen en de weefsels van het lichaamsoppervlak beïnvloedt.

Ontspanningsmassage
Een massage die kan zorgen voor zowel geestelijke als lichamelijke ontspanning

Segmentale massage
Een therapeutische massage, waarbij gebruik gemaakt wordt van technieken van shiatsu en klassieke massage

Shiatsu
Een drukpuntmassage, waardoor blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven  zodat de energie weer beter kan stromen.

Sportmassage
Deze massage is bedoeld om het bewegingsapparaat te optmimaliseren

 

Voetreflexmassage 
Een voetmassage, waarbij gebruik gemaakt wordt van reflexpunten op de voet.

Klassieke massage
Deze massage lijkt veel op sportmassage. De behandelingen zijn vaak zachter en langzamer. Bovendien wordt altijd de rug gemasseerd.
  Stoel massage
Een laagdrempelige massage, waarbij het stressniveua verlaagd wordt terwijl de cliënt gekleed in een zeer ontspannen en rustgevende houding op een speciale stoel  zit.
  Massage bij Kanker
Een massage kan helpen om weer in evenwicht te komen, het hoofd leeg te maken en even niet meer te hoeven denken aan het ziek zijn. Massage bij kanker is dan ook gericht op ontspanning en aandacht voor jezelf waardoor de massage het ziekteproces verlicht.

 

Naast de bovenstaande behandelingen, die ik in mijn eigen praktijk aanbied, heb ik van 2012 tot en met 2019 ook therapiezwemmen begeleid.  Hierin kon ik aspecten van massagetherapie en zwemmen combineren. Therapiezwemmen is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten of een handicap. Hierbij valt te denken aan longproblemen, hart- en vaatziekten, MS, Bechterev, fibromyalgie en diabetes, maar ook bijvoorbeeld aan het leven na kanker.

Therapiezwemmen is een goede keuze als 'normale' sporten te zwaar zijn. De hartslag vertraagt namelijk in het water. Bovendien helpt de opwaartse druk van water om schokken op te vangen, waardoor u uw gewrichten ontlast. 

JavaScript is uitgeschakeld of niet beschikbaar. De website zal daarom niet volledig functioneren.